کد خبر:۳۸۲۱۹۹

بلوک و پوکه سبک رسی توسط دانشجوی بیرجندی اختراع شد 

بلوک و پوکه سبک رسی با حمایت مرکز رشد و خلاقیت سازمان بسیج علمی- پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی، توسط یک دانشجوی بیرجندی اختراع شد.  

محمدرضا ارغشی، دانشجوی دانشگاه هرمزان بیرجند و مخترع این بلوک در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، با بیان اینکه این اختراع حدود یکسال طول زمان برده تا به نتیجه رسیده است، گفت: آجرهای معمولی وزن آن‌ها ۲۲۰۰گرم است در صورتی که این آجر در‌‌ همان ابعاد و مقاومت، وزن آن بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ گرم بیشتر نیست.

 

وی با اشاره به اینکه موضوع سبک سازی در ساختمان سازی از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: این آجر از خاک رس تشکیل شده و از نظر ابعاد و استقامت مانند سایر آجرهای معمولی و در مواردی بهتر هم است.

 

این دانشجوی ترم پنج رشته عمران دانشگاه هرمزان بیرجند یکی از مزیت‌های مهم این آجر را عدم استفاده از پودر آلومینیوم فلیک در آن عنوان کرد و گفت: پودر آلومینیوم فلیک در حال حاضر از خارج کشور وارد می‌شود و بدلیل تحریم‌ها، وارد کردن این پودر مشکل است؛ بنابراین ما در این آجر با استفاده از نانو ذرات به روشی جدید کاری کردیم که آجر هنگام پخته شدن مانند پفک سبک می‌شود و جذب آب بیشتری هم دارد.

 

ارغشی با بیان اینکه مواد اولیه این آجر به طور کامل از خاک رس تشکیل شده است که در همه جای کشور وجود دارد، گفت: تولید این آجر بر خلاف آجرهای معمولی نیاز به دستگاههای گران قیمت ندارد و با کوره‌های آجرپزی معمولی هم می‌توان آن را به صورت انبوه تولید کرد.

 

وی با اشاره به اینکه قیمت این نوع آجر سبک سازی شده با سایر آجر‌های معمولی یکی است، گفت: این آجر بدلیل اینکه سبک سازی شده می‌توان آن را در اندازه‌های ۲۵در ۶۰ هم تولید کرد که در این صورت دیگر دیوار نیاز به خاک کج نخواهد داشت.

 

این دانشجوی مخترع به سایر مزیت‌های این طرح اشاره کرد و عایق صدا و حرارت، سرعت در اجرای کار، وزن کم سازه و در نتیجه مصرف کمتر آهن در ساختمان را از دیگر مزیت‌های این نوع آجر عنوان کرد و گفت: این طرح تنها با ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه می‌توان راه اندازی کرد و برای بیش از ۵۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرد.

 

ارغشی با اشاره به اینکه تا کنون هیچ پیشنهادی از داخل کشور برای سرمایه گذاری در این زمینه نداشته است، گفت: چند پیشنهاد خوب از خارج کشور داشته‌ایم؛ اما می‌خواهم که این طرح را در ایران و خراسان جنوبی اجرایی کنم تا علاوه بر ایجاد اشتغال برای تعدادی از جوانان استان، کوره‌های آجرپزی استان نیز دوباره رونق گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه این طرح با همکاری و حمایت مرکز رشد و خلاقیت سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی به سرانجام رسیده است، گفت: سایر دانشجویان خلاق و مبتکر هم می‌توانند با حضور در این مرکز از امکانات مرکز به صورت رایگان برخوردار شوند.

 

ارغشی خاطرنشان کرد: این بلوک و پوکه سبک صنعتی به شماره ۸۳۵۸۹ در سازمان ثبت مالکیت‌های فکری و صنعتی ثبت شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار